Hem » Strålningsmätare » Mikrovågsmätare emf » Acousticom 2 Mikrovågsmätare
  • Ljudet identifierar källan
  • Lysdioder visar styrkan

Acousticom 2 Mikrovågsmätare

Artnr: 4280
2100 kr /st
Lagerstatus: I lager

Beskrivning

Instrument för mätning av högfrekventa elektromagnetiska fält. Denna typ av elektromagnetiskt fält uppstår till exempel kring mobila master, radio- och tv-master, datorer, mobiltelefoner, trådlös utrustning såsom surfplattor, babysamtal, trådlösa telefoner (DECT) och basstationer för trådlöst internet, mikrovågsugnar etc.

5G Ready, Acousticom 2 presenterar RF-mätningar som en ljudsignal, med lysdioder och ett larm vid höga nivåer av RF (du kan också stänga av ljudet om du föredrar att vara mindre uppenbar när du läser upp). Med enkla kontroller, lättlästa resultat, men ändå använder samma avancerade mikrovågsdetektor som vår Acoustimeter, är detta instrument perfekt för dem som har en begränsad budget. Den är mindre och lättare än Acoustimeter och levereras i sin egen bärväska och svensk beskrivning.

AC2-lysdioder
När Acousticom 2 först startar i tyst läge. Ljudet kan slås på och av genom att trycka på knappen. Acousticom 2 har också ett "larm" ljud som avger en pulserande varning vid högre exponeringsnivåer. Om larmet inte krävs är det lätt att inaktivera det varje gång du sätter på Acousticom 2. De demodulerade ljuden låter dig bestämma, med en liten mängd övning, vilken typ av enhet som skapar de pulserande mikrovågsnivåerna som finns. Dessa funktioner gör instrumentet till det mest användbara och praktiska tillgängliga - även för personer med allvarlig elektrosensitivitet.

Ljudexempel finns tillgängliga på fliken ”Ytterligare information” för att hjälpa dig identifiera vilken typ av signal din Acousticom 2 mäter. Ljuden från olika sändare kan ändras med tiden, så de är bara tänkta som en grov guide. Om du utsätts för ett antal RF-källor kan ljuden blandas in och identifieras lättare.

Acousticom 2 reagerar på mycket korta pulser. Toppavläsningar är den högsta samplingsavläsningen - även om samplings- och bearbetningshastigheten innebär att det finns några luckor och det kommer inte alltid att reagera på en ENKEL kort puls (mindre än cirka 5 mikrosekunders varaktighet) - även om det kommer att reagera korrekt till mycket kortare pulser som regelbundet överförs (t.ex. från WiFi).

Observera: Den interna antennen är i den övre halvan av fodralet och på baksidan. Signaler mäts bäst när källan ligger bakom instrumentet, men också ganska bra med källan till en eller annan sida. Vrid Acousticom 2 för högsta avläsning.

Tekniska specifikationer
En rad färgade lysdioder som visar höga exponeringsnivåer i V/m
Mätområde: 200 - 8 000 MHz ± 6 dB (typisk noggrannhet)
Känslighet (toppvisning): 0,01 - 6,00 volt per meter (V/m)
0,01 / 0,02 / 0,05 / 0,1 / 0,3 / 1,0 / 3,0 / 6,0 V/m;
(motsvarande 0,5 till 100 000 topp µW/m²)
Vissa mellanpunkter när båda lysdioderna lyser båda definieras också: 0,2 / 0,6 / 2,0 / 4,5 V/m
Högtalaren kan vara på och av. Strålningens modulationsljud hörs innan första lysdioden tänds.
Ett larmsignal vid högre exponeringsnivåer (kan vara inaktiverat)
Strömkälla: 1x PP3 / MN1604 9 volt Alkalisk eller uppladdningsbar
Batteriets livslängd: Upp till 10 timmar kontinuerligt med normalt alkaliskt batteri
»Indikatorlampa med låg batteriladdning (det gröna" på "-ljuset blir rött)
Storlek (mm): 110 x 63 x 21 (LxBxD); Vikt: 140g inkl. batteri

Acousticom 2 designades med hjälp av erfarenheterna från många års praktiska RF- och mikrovågsmätningar. Den avancerade RF-detektorn är densamma som den som används i Acoustimeter. LED-lampor visar toppnivåerna för mikrovågselektromagnetiska fält från 200 MHz upp till över 8000 MHz (8 GHz), som täcker de frekvenser som används av de flesta moderna kommunikationssystem som uppstår i vår vardag. Detta inkluderar TETRA, alla mobiltelefonsystem inklusive 4G / LTE, Smart Meters och alla WiFi- och WiMax-frekvenser. Lysdioderna uppdateras snabbt och låter dig snabbt mäta nivåerna i ett område och hitta alla hotspots. Dess avläsning är känslig för 0,01 V/m. När två lysdioder båda lyser bredvid varandra är exponeringsnivån halvvägs mellan de två. Detta är endast för nivåer över 0,1 V/m, t.ex. när både 0,10 och 0,30 V/m tänds är nivån ungefär 0,20 V/m (halvvägs mellan).

Dokument

Dokument (1)

Dela

Blogga om